Rabin torta

Sastojci:

– 450 grama šećera,
– 450 grama čokolade,
– 12 jaja,
– 375 grama margarina (jedno ipo pakovanje),
– 150 grama mlevenog “Plazma” keksa,
– 80 grama šlaga (za filovanje),
– Još 150 grama šlaga (za ukrašavanje),
– Malo kisele vode.

 

Odvojite žumanca od belanaca. Umutite žumanca s 300 grama šećera i  margarinom. Kada mešavina postane kompaktna  dodajte rastopljenu čokoladu i mleveni “Plazma” keks.

Posebno  umutite belanca i kada dobiju teksturu čvrstog šlaga u njih dodajte preostalih 150 grama šećera, a zatim ponovite mućenje. Nakon toga, pomešajte i dobro sjedinite mešanjem dve odvojeno pripremljene mase. Kada i to uradite, podelite sadržaj mešavine na dva jednaka dela. Jedan deo, iskoristite za pripremu kora, a drugi deo ostavite sa strane jer će vam biti potreban za filovanje.

Deo mešavine koji treba da upotrebite za pripremu kora, prelijte u pleh koji ste predhodno obložili pek papirom i ravnomerno ga rasporedite po površini pleha. Zatim, pleh ubacite u rernu koju ste predhodno zagrejali na 200 stepeni i oko 10 minuta pecite sadržaj u njemu. Kada prođe 10 minuta, izvadite pleh iz rerne i pečenu koru ostavite da se skoro potpuno ohladi, a zatim je uzdužno presecite na tri jednaka dela, tako da dobijete tri kore jednakih dimenzija.

Zatim, u dve različite posude, umutite prvo 80, a onda i 150 grama šlaga. Kada ste i to uradili, uzmite prvu koru i položite je na podlogu za tortu, a zatim preko nje nanesite trećinu mase za filovanje, pa onda polovinu šlaga za filovanje. Preko šlaga stavite drugu koru, a preko druge kore drugu trećinu mase za filovanje pa drugu polovinu šlaga za filovanje. Preko toga stavite i treću koru, pa treću trećinu mase za filovanje i na kraju celu tortu premažite šlagom koji ste umutili u posebnoj činiji.

Na samom kraju, tortu možete dodatno ukrasiti po želji.

Ukoliko vam se čini da vam je tako praktičnije ili lakše, prilikom mućenja šlaga, šlag ne morate mutiti u dve odvojene posude. Takav predlog, dat je da bi ste imali bolju preciznost pri podeli ukupne količine šlaga u toku filovanja torte.

Pre nego što je isečete i poslužite, tortu obavezno dobro ohladite u frižideru.

Nakon što se i lično oprobate u pripremi ove torte, sigurni smo da ćete se složiti sa našom konstatacijom sa početka teksta i podržati naš stav da je priprema ove torte izuzetno brza i jednostavna.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

seventeen + four =