Murina u sosu

Ovo nije brzi recept i jedan je od onih koji verovatno većina nikada neće iskoristiti. Ipak, prenosimo ga u nedelji borbe protiv čudovišta, za slučaj da vam ikada zatreba.

Prema Guglu dosad poznatim podacima, u antičkom Rimu murina se uzgajala kao simbol moći i bogatstva ali i radi mesa koje je bilo veoma cenjeno baš kao i obuća napravljene od njene kože. Iako neki istoričari tvrde da su robovlasnici hranili murine robovima, poznat je SAMO slučaj bogatog Vediusa Pola koji je hranio murine neposlušnim robovima.

U znak osvete za nedužne robove, donosimo vam Zoranin recept za spremanje ovog čudovišta, ukoliko ikada naletite na njega i iz borbe izađete kao pobednik, kako što je bio njen slučaj.  U svakom slučaju, glavu joj valja odmah odseći iz bezbednosnih razloga. Za neobičnu zver, neobičan i recept. Hvala, Zorana.

Sastojci:

  • murina (koliko je ima)
  • beli luk
  • crni luk
  • paradjaz
  • belo vino

Postupak:

Navataš čudovište, pa mu dereš zmijsku kožu. Za “brzi  ručak” jedno sat – sat i po. Posle ga isečeš na komade od po jedno pet cantima. Prokrčkaš beli, crni luk i paradajz bez kožure, dodaš belo vino, napola proprženu murinu, i krčkaš. I eto!

Na slici dole, Zoranina murina pre nego što je završila na slici gore.

murina1

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

12 + 20 =