Šarena brza pečena uskršnja jaja (galerija)

Milion je načina bojenja uskršnjih jaja. Najlepša su najprirodnija – lukovina, varzilo, jednobojna… Ali ako ipak želite praznično šarenilo, to teško da će ići bez sat i po, koliko je potrebno da ofarbate dvadesetak šarenih brzih pečenih uskršnjih jaja.

Najpre priprema.

PEČENJE

Umesto kuvanja, pokušajte s „pečenjem“. U modlu za projice ubacite po jedno jaje. Stavite u rernu, uključite 170 stepeni oko 35 minuta. Potom jaja ubacite u hladnu vodu.

Ako se odlučite za KUVANJE

Ukoliko se odlučite za kuvana jaja ubacite u vodu sodu bikarbonu radi lakšeg ljuštenja.  Kuvajte na strujećoj vodi dvadesetak minuta… da ne smaramo… ne biste ovo ni čitali da ne znate ni jaje da skuvate.

Ukoliko koje jaje pukne, iskoristite ga za salatu.

Veselo bojenje

Za to vreme, pripremite boju – razmutite boje u činijice, po uputstvu.

Ne zaboravite tradiciju da prvo jaje obojite u crveno (odaberite ono koje vam se čini najjačim) i sačuvajte kao čuvarkuću.

Dakle, stavljate jaja u činijice, okrećete i premećete, nakapavate bojama i odlažete na kuhinjske papire da ocedi.

Dalje je mašta granica. Iskoristite pipetu, gumice, krep papir, čarape, akrilne boje… okrećite jaja u bojama, dozvolite bojama da se razliju, popite usput čašu vina, pustite omiljenu muziku, namažite na kraju jaja uljem i uživajte u šarenilu. Sve što imate su unikati.

SREĆAN USKRS.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

2 × one =